Leverans: 2-5 dagar Öppet köp 30 dagar Gratis frakt över 699 kr

It looks like you are located outside of Sweden.

Please go to nordicpostercollective.com for worldwide shipping.


Johan Adamsson Art & Designstudio

Publicerat 2018-06-01

Johan Adamsson Art & Designstudio

Berätta om din bakgrund, hur kom det sig att du började skapa?
Mitt skapande går långt tillbaka i tiden, så långt jag kan minnas. Redan som barn fanns kreativiteten där och den tog sig olika uttryck. Ibland i form av en uppfinning, andra gånger ett kostverk. Att få börja med ett vitt ark och en ny idé för att sedan se ett motiv växa fram är ren magi för mig.

Jag arbetar som illustratör och formgivare med Solna som bas och är utbildad vid bl.a. Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och School Of Visual Arts i New York. Jag tog Magisterexamen i grafisk design 2001. I mitt arbete kastar mig mellan olika projekt, uttryck och tekniker. För mig är en verklig berättelse viktigt när jag tar fram mina kreationer. Äktheten är en central beståndsdel i mitt skapande och blåser extra liv i mina posters.

Var hittar du din inspiration?
Jag hittar min inspiration på de mest oväntade ställen och platser. Jag söker ständigt av min närmiljö på jakt efter en spännande färgställning eller en ny idé till ett kostverk eller en illustration.

Naturen är också en viktig inspirationskälla för mig. Havet, gröna växter och vackra blommor inspirerar mig dagligen till nya kreationer.

Vilken känsla vill du väcka med dina posters?
Jag vill att mina posters skall vara en del i någon annans vision om hur ett inrett hem skall se ut. En pusselbit som kan bidra till ett unikt uttryck.