Leverans: 2-5 dagar Öppet köp 30 dagar Gratis frakt över 699 kr

It looks like you are located outside of Sweden.

Please go to nordicpostercollective.com for worldwide shipping.


susanneform

Publicerat 2018-04-26

susanneform

Berätta om din bakgrund, hur kom det sig att du började skapa?
Jag har alltid tyckt om att rita, måla och skapa, så jag bestämde mig för att utbilda mig inom design. Det var under en utbytestermin på Central Saint Martins i London som jag bestämde mig för att utveckla mitt intresse för print och mönster, och utforskade massa spännande tekniker inom textiltryck samtidigt som jag började finna mitt eget formspråk. På HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg utvecklade jag ytterligare min kreativa riktning genom att röra mig mellan konst och design i mina projekt. Jag skapade textila skulpturer, gjorde screenprint i storformat och testade mig fram med vattenfärg, kolpennor, detaljerade blyertsteckningar och fotografi. Efter utbildningen började jag jobba som printdesigner i Göteborg, men nu bor jag i Sunne i Värmland och frilansar. Jag arbetar till stor del hemma i mitt kontor och designar kollektioner för bl.a. Gripsholm och Ekelund, men arbetar även med mitt egna varumärke Susanneform.

Var hittar du din inspiration?
Jag tycker mest om att jobba med grafiska mönster i organiska former där penselns eller pennans uttryck får synas. Jag bor alldeles vid sjön Fryken, så lugnet och naturen är en stor del av min inspiration. Här finns former i bladen, vattnet, molnen och grenarna. Men jag inspireras också mycket av arkitektur och mosaik, klassiska formationer som aldrig går ur tiden. Hur enkla former som upprepas bildar komplexa eller intressanta mönster.

Vilken känsla vill du väcka med dina posters?
I mina posters vill jag skapa harmoniska, stilrena bilder. Vissa posters är mer romantiska och tydligt föreställande, andra är stramare i uttrycket, det beror på vilket skaparhumör jag har. Men det som binder dem samman är en känsla av lugn.